FAQ

Vilken storlek ska mitt barn ha?

Utgå ifrån vikten på senaste BVC besök alternativ väg ditt barn innan beställning. Storlekarna är stora så ligger ditt barns vikt mellan två storlekar rekommenderar vi att gå på den mindre storleken.

Varför är HumbleBummies inte 100% biologiskt nedbrytbara?

På grund av de grundläggande funktionskraven för en blöja (dvs att samla upp och hålla vätska) måste alla engångsblöjor innehålla en liten mängd plast. Ingen engångsblöja i världen är 100% biologiskt nedbrytbar. Vi arbetar hårt för att hitta ett alternativ till den lilla mängd plast som finns i våra blöjor, vilket är nödvändigt för att skapa de ultraabsorberande, läckagefria blöjorna som HumbleBummies. 

Hur återvinner jag blöjorna?

När det gäller återvinning och nedbrytbarhet är det viktigt att blöjorna och våra förpackningar hanteras på ett miljövänligt sätt. För att återvinna våra blöjor rekommenderar vi att de läggs i brännbart avfall/hushållssopor. I Sverige får man inte återvinna blöjor på grund av lagkrav. Vi använder det som en marknadsförings usp för att förklara den lilla mängd plast som finns i våra blöjor.

Varför ska jag välja HumbleBummies framför andra ekologiska alternativ?

Våra blöjor skiljer sig från resten av marknaden några viktiga skäl:

Våra blöjor är 100 % bambufiber – vilket betyder att blöjornas övre och bakre skikt (dvs alla delar som rör huden) är gjorda av 100 % hållbart framställd bambu. Blöjorna är 82 % plastfria vilket är mycket mindre om man jämför mot "vanliga" blöjor.

Utöver det innehåller HumbleBummies inga färgämnen, blekmedel, fluormedel, alkohol, konserveringsmedel, latex, polyvinylklorid, ftalater, dioxiner eller doftämnen. 

Vår förpackning innehåller ingen plast överhuvudtaget. Våra paket är av papper, och våra lådor är kartong.

Vad är klimatavtrycket på blöjorna?

Vi har räknat ut vårt klimatavtryck för hela processen på våra blöjor. Använder man blöjorna i ett år så ger det ett klimatavtryck på ca 7 kg (motsvarar ca 3 mil bilkörning i en normalstor bensinbil), vilket vi också är stolta över då en genomsnittlig svensk konsumerar ca 7 ton/år.

Är alla produkter ekologiska?

Ja! Alla våra produkter är ekologiska.

Vad innehåller blöjorna?

  • Material som rör barnets hud: 100 % ekologiskt framtagen bambuviskos, fullt komposterbar.
  • Blöjans fyllning: 100 % FSC märkt och helt komposterbar ekologiskt framtagen cellulosa, samt en liten mängd ofarligt absorberingsmedel.
  • Resår (vid midja och lår): Miljövänligt syntetiskt material (polypropen).
  • Tejp: Speciellt framtagen miljövänlig tejp.

Vad innehåller våtservetterna?

Ingredienser: 99 % Vatten, 100 % bambufiber, aloe barbadensis leaf juice, glycerin (naturlig fuktighetskräm), levulinsyra (hudbalsam), Natrium levulinat (pH-balansjusterare), Natriumbensoat (livsmedelsgodkänd konserveringsmedel), och en liten mängd natriumklorid.

Hur fungerar prenumerationen? 

Vår månatliga prenumerationstjänst är ett superbekvämt och kostnadseffektivt sätt att säkerställa att du aldrig får slut på blöjor igen. Du kommer att få en månads leverans av blöjor skickade till din dörr varje månad från datumet för din första beställning (dvs. om du gör din första beställning den 1 januari kommer din nästa leverans att ske den 1 februari). Att teckna ett abonnemang innebär rabatterade priser och fri frakt, alltid + en liten välkomst present som passar skötväskan. Du kan uppdatera dina uppgifter (d.v.s. storlek, leveransadress, betalningsinformation) via ditt konto som du uppmanas att ställa in när du gör din första beställning. Du kan också avbryta när som helst under "manage subscriptions" när du är inloggad på ditt konto – men det tvivlar vi på att du kommer vilja ;)

Hur returnerar jag min produkt (vid prenumeration)?

Om du vill returnera en produkt så registrerar du den via vår plattform för returhantering här. HumbleBummies har skickat med en retursedel för att göra det så lät som möjligt att returnera produkter vid prenumeration. När ditt returpaket har mottagits på HumbleBummies -lagret kommer vår personal att kontrollera att returen uppfyller vår returpolicy och sedan godkänna eller neka återbetalningen.

Hur returnerar jag min produkt (enstaka paket)?

Om du vill returnera en produkt så registrerar du den via vår plattform för returhantering. Vi kommer då att skicka en retursedel till dig via mejl. Det är en bekräftelse på att returförfrågan är godkänd (observera att det gäller endast att förfrågan är godkänd ej returen). När ditt returpaket har mottagits på HumbleBummies -lagret kommer vår personal att kontrollera att returen uppfyller vår returpolicy och sedan godkänna eller neka återbetalningen.

Hur sker återbetalning vid retur?

Vi återbetalar efter vi har hanterat returen, vilket vanligtvis tar 14 dagar.

Kan jag ändra min order när den är slutförd?

Nej, tyvärr kan du inte justera din order i efterhand.

Var är min orderbekräftelse?

Har du lagt in din mailadress vid köpet får du orderbekräftelse via mail.

Kan jag spåra min order?

Efter din order är skickad får du spårningsnummer som du kan använda att spåra paketet. Du kan även logga in och se din order ifall du har ett konto skapat hos oss. Glöm inte att kolla i skräpposten för orderbekräftelse.

Om du inte har fått det så kan du kontakta oss via mail info@humblebummies.com så hjälper vi dig vidare.

Hur lång leveranstid är det?

Vi skickar alla beställningar från vårt lager i Sverige. Vi levererar internationellt och de länder vi för närvarande kan leverera till är Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovenien, Spanien, och Sverige. Vi erbjuder olika fraktalternativ beroende på dina behov och du kan hitta uppskattade leveranstider nedan:

Inom Sverige:
Dhl: 1-2 arbetsdagar (+1 dag Norrland)
Instabee: 1-2 arbetsdagar

Mitt paket skadades under leveransen. Vad gör jag?

Kontakta oss på info@humblebummies.com så hjälper vi dig! Ta gärna bild på skadan och skicka med bilderna direkt i mailet för snabbare hantering av ärendet.

Kan jag få tillföra rabattkoden i efterhand om jag glömde göra det vid köpet?

Tyvärr går det inte att få rabatten applicerad i efterhand.

Vilka certifieringar har HumbleBummies?

Vi har letat länge efter en leverantör än att kryssa i alla rutor. Vi är Forest Stewardship Certified (dvs vår bambu kommer från hållbart skötta skogar), Sedex-reviderade (vår fabrik har granskats för att säkerställa att den är säker, ren och rättvis för de anställda). Oeko-tex-certifierad (dvs. vi bedriver hållbar textilproduktion) och SGS-certifierad (vår biologiska nedbrytbarhet har testats oberoende av SGS). 

Vilka är ägarna till HumbleBummies? 

HumbleBummies är ett 100 % svenskt ägt. Ett familjedrivet företag som är baserat i Nacka, Stockholm. HumbleBummies är skapat av småbarnsföräldrar för småbarnsföräldrar. 

Har du en fråga som vi inte har besvarat här?

Vänligen maila oss på info@humblebummies.com

Välj ditt månadspaket

1 av 3