Bambu som kolsänka

Visste ni att bambu fungerar som en kolsänka genom sin förmåga att absorbera koldioxid från atmosfären under sin tillväxtfas? När bambu växer, tar den in koldioxid från luften genom fotosyntesen, där den använder solljus för att omvandla koldioxid och vatten till energi och syre. Eftersom bambu växer snabbt och har en hög densitet, binder den mycket koldioxid under sin tillväxt, vilket bidrar till att minska mängden koldioxid i atmosfären. Våra blöjor binder ca 480 gram koldioxid/blöja vilket är helt otroligt om ni frågar oss. En blöja som hjälper klimatet istället för att bidra till växthuseffekten, det är coolt.

Varför vi har bambu i engångsblöjor

Visste du att bambu är en av världens snabbast växande plantor?

Det är därför våra blöjor är schysstare mot miljön än de andra blöjorna på marknaden. Resultatet av vår produktion och vårt svenska designarv är blöjorna lika stilrena som silkeslena. Blöjan som blir sval på sommaren och värmande på vintern, men som alltid behåller samma fantastiska andningsförmåga. En annan cool sak med våra blöjor är att de knappt binder åt sig någon lukt alls på ett naturligt sätt. Bambun absorberar och leder bort fukt upp till fyra gånger mer än vad till exempel bomull och fiberduk. Den är även antibakteriell så att risken för röda utslag och urinvägsinfektioner minskar.

Det finns alltså många anledningar till att vi älskar bambu. Framförallt för att det är ett så skonsamt material att tillverka hygienartiklar på men också för att bambun är omtänksam mot sin omgivning och det gillar vi.

Eftersom att plantan växer så snabbt delar den med sig av jord och mark till annan växtlighet – den behöver ingen dedikerad åkermark utan kan växa i både skog och sluttningsplantager. Det tycker vi om. Bambuplantan dricker heller inte heller så mycket vatten och är inte bara en snäll kompis, den är en även en riktig fighter också som vi småbarnsföräldrar är.

Den är så stark att det kan motstå skadedjur helt själv, utan några läskiga bekämpningsmedel. Och för att växa krävs som sagt ingen konstbevattning alls. Bambun klarar sig fint på naturens tillgångar och växer alltså helt organiskt. Bambun har även fantastiska egenskaper så att den kan absorbera CO2 från luften, vilket gör att bambun spelar en betydande roll när det kommer till att minska mängden växthusgaser. Den gör alltså planeten till en bättre plats för våra barn.

Bamboo, you are doing good!

Välj ditt månadspaket

1 av 4

3 anledningar till att välja HumbleBummies

1. Bäst för din bebis.

Våra biologiskt nedbrytbara bambublöjor har en bekväm passform för ditt barn under hela blöjperioden. Det stretchiga midjebandet säkerställer lätta kroppsrörelser så att den blir bekväm att bära utan läckor.

Våra miljövänliga eko engångsblöjor är fria från skadliga kemikalier och gifter. De innehåller inga färgämnen, blekmedel, flourmedel eller alkohol. De är också fria från konserveringsmedel, latex, parfym och 82 % plastfria.

Våra engångsblöjor i bambu är naturligt antibakteriella och fuktavisande, vilket innebär att varje blöja har små fibrer som drar bort fukt från huden mot tygets utsida. Detta säkerställer att ditt barn förblir torrt och utan utslag.

HumbleBummies är en snäll och allergivänlig blöja.

2. Bäst för naturen

Att köpa våra engångsblöjor i bambu från naturen är ett miljövänligt alternativ som lämnar ett mindre koldioxidavtryck än blöjor i plast. Bambu är en grässort som växer snabbt, upp till 1,2 meter om dagen. Det är en av våra mest förnybara resurser och kan ersätta plast i många produkter.

Bambu har även en lägre klimatpåverkan jämfört med plast då den absorberar mer koldioxid från atmosfären under sin tillväxt än den mängd koldioxid som släpps ut under dess produktion. Detta bidrar till att reducera utsläppen av växthusgaser och minska klimatförändringarna.

Våra blöjor tillverkas även helt utan användning av kemikalier och syntetiska material som vanligtvis finns i plastblöjor.

Genom att välja bambublöjor istället för plastblöjor kan du bidra till att minska plastavfallet, bevara naturresurser och minimera miljöpåverkan.

3. Bäst för dig

Undvik att stressa till affären och var aldrig utan blöjor. Dina nattuppvak är borta tack vare den superabsorberande blöjan som håller din bebis torr hela natten. Vårt ekonomiska abonnemangsalternativ säkerställer att du har blöjor för hela månaden + att du sparar 20 % varje månad. Du behöver inte oroa dig, du kan avbryta när som helst – men det tvivlar vi på att du vill. Vår eko engångsblöja i bambu är vårt svar på ett utmanande miljöproblem som vi står inför och vi vill göra en förändring och vill ha med dig på resan.