Heja Bambu!

Våra anledningar till bambu i blöjor

Det finns många anledningar till varför vi har valt att använda oss av bambu i våra blöjor och våtservetter. Mycket för att det är så mjukt och skönt så att våra bebisar ska må så bra som möjligt men också såklart för att bambu är hållbart och ett bra alternativ mot plast. Vi har rankat bambuns främsta fördelar för miljön och varför vi tror på att just bambun kommer göra skillnad för vår miljö.

Bra motsvarighet till plast:

Bambu är ett hållbart alternativ till plast som erbjuder flera fördelar. Här är några av fördelarna med att använda bambu:

Miljövänlig:

Bambu är en snabbväxande, förnybar resurs som kräver minimalt med vatten, gödningsmedel och bekämpningsmedel för att växa. Det kräver inte omplantering efter skörd, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ.

Biologiskt nedbrytbart:

Bambuprodukter kan brytas ner naturligt, vilket gör dem biologiskt nedbrytbara och minskar deras påverkan på miljön. Däremot kan plast ta hundratals år att bryta ner.

Lågt koldioxidavtryck:

Bambuproduktion har ett lågt koldioxidavtryck, vilket innebär att den producerar färre växthusgaser än andra material som plast. Detta gör det till ett idealiskt alternativ för dem som vill minska sitt koldioxidavtryck. Den suger även upp koldioxid ur luften vilket gör att den bidrar till lågt koldioxidavtryck.

Hållbar:

Bambuprodukter är miljövänliga och hållbara, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ till engångsartiklar i plast.

Mångsidig:

Bambu kan användas för att tillverka ett brett utbud av produkter, från kläder till möbler till hushållsartiklar och mer. Denna mångsidighet gör det till ett mångsidigt och användbart material för ett hållbart boende. Sammantaget kan användning av bambuprodukter bidra till att minska avfallet, främja hållbarhet och skydda miljön.

Läs mer om våra produkter här.

Tillbaka till blogg