Att börja med potträning

Att potträna kan kännas både jobbigt och svårt men med rätt metoder och medel behöver det inte alls vara särskilt svårt. Att sluta med blöjor i tid är bra för både ditt barn och för vår miljö. Visst du att 1970 så var alla barn nästan blöjfria vid 2 års ålder? Idag har många barn blöja upp till 4 år, mycket på grund av de större storlekarna som blöjtillverkarna skapar. Vi på HumbleBummies har endast upp till 16 kg och där vill vi stanna för både barnet och miljön. Här kommer lite tips för att underlätta potträningen för er. 

Potträning utgör en viktig milstolpe i ett barns liv och kan vara en både spännande och utmanande period för föräldrar. Men har du någonsin övervägt att starta potträningen för ditt barn tidigare än vad som är vanligt?

Att välja tidig potträning är inte bara ett annorlunda tillvägagångssätt, det är också ett miljövänligt och ekonomiskt fördelaktigt val. Låt oss utforska några av fördelarna närmare:

  • Minskad miljöpåverkan: Genom att börja potträna ditt barn tidigare kan du minska användningen av engångsblöjor och därmed minska den totala mängden avfall som genereras. HumbleBummies är redan ett hållbart alternativ till traditionella blöjor, och tidig potträning kan ytterligare minska ditt klimatavtryck.

  • Ekonomiska besparingar: Att börja potträna ditt barn tidigare kan också leda till betydande besparingar för din plånbok. Genom att minska behovet av engångsblöjor sparar du pengar på lång sikt och kan istället investera i andra viktiga utgifter för ditt barns välbefinnande.

  • Förstärkt kommunikation: Tidig potträning kan främja kommunikationen mellan dig och ditt barn. Genom att uppmuntra och stödja ditt barn i denna process kan ni bygga en starkare och mer tillitsfull relation.

Hur går då tidig potträning till? Även om det inte finns någon exakt vetenskap bakom det, finns det några tips som kan hjälpa dig på vägen:

  • Börja tidigt: Introducera toalettvanor för ditt barn så snart du märker tecken på intresse och mognad. Det kan vara så enkelt som att sätta dem på pottan vid vissa tidpunkter på dagen.

  • Var tålmodig: Tidig potträning kräver tålamod och förståelse. Var beredd på att det kan ta tid och att det kommer att finnas bakslag längs vägen. Ni kan exempelvis behålla blöjan på natten till en början för att slippa nattuppvak för att sedan ta bort den helt när ni märker att blöjan är torr varje morgon. 

  • Ge positiv förstärkning: Berömma och uppmuntra ditt barn när de lyckas med toalettbesök är viktigt för deras självförtroende och motivation. Motivera med lekar eller små leksaker när barnet lyckas med potträning.

Kom ihåg att varje barn är unikt, och det finns inget rätt eller fel sätt att närma sig potträning. Det viktigaste är att du skapar en stödjande och kärleksfull miljö för ditt barn att utforska och lära sig nya färdigheter.

Tillbaka till blogg